GP Media - Meat & Co - 2020


BEHOUD UNIEKE, TECHNISCHE

Eigenschappen vlees met ontzilten

En uitbenen onder de laagste druk

Het nieuwe assortiment ontzenuwers en ontbeners van de franse fabrikant lima garandeert een hoogwaardig kwaliteit vlees van de grondstoffen, zoals gevogelte, varkensvlees of rundvlees. Dit wordt bereikt doordat de machineonderdelen onder de laagste druk de producten ontzenuwen of ontbenen, waardoor de unieke en technische eigenschappen van het vlees behouden blijven. Lima wordt in de benelux vertegenwoordigd door piment nv uit het belgische hasselt.

Voor het ontzenuwen van diverse grondstoffen met of zonder kraakbeen,  een adequate uitbeningskop, kunnen ook worden gebruikt voor het mechanisch uitbenen van vlees. Hierbij is het mogelijk om uitgebeend vlees van zeer hoge kwaliteit te produceren. Zowel qua structuur en kleur als qua laag calciumgehalte, minder dan 1.000 parts per million (PPM). Dergelijk mechanisch uitgebeend vlees bij lage druk wordt gewoonlijk ‘3 mm MSM’ of ‘Gestructureerd vlees’ genoemd.

TALRIJKE MOGELIJKHEDEN

De mechanisch toepassingen voor het uitbenen zijn talrijk, zoals voor pluimvee-grondstoffen: halzen, V-bones, drumsticks, frontkarkassen, vleugels en -in het geval van varkensvlees- rug/nekbeenderen en ribben. De lagedruk ontzenuwers en ontbeners van LIMA hebben een eenvoudige single doorgang, de beste hygiëne, lage onderhoudskosten, hoge opbrengsten en zijn snel in gebruik alsook gebruiksvriendelijk. Omdat de machines uit een beperkt aantal bewegende onderdelen bestaan, zijn de exploitatiekosten laag en is de reinigings- en desinfectietijd kort.

“Lima-machines,uitgerust met een adequate uitbeningskop, kunnen ook worden gebruikt voor het mechanische uitbenen van vlees. Hiermee is het mogelijk om uitgebeend vlees van zeer hoge kwaliteit te produceren.”

LIMA heeft verschillende nieuwe ontzenuwmachines en ontbeners ontwikkeld met een capaciteit van honderd tot 15.000 kilogram per uur aan onbewerkte producten. Bijkomend voordeel van de machines is dat zij met een beperkt aantal extra onderdelen gemakkelijk en snel kunnen worden omgebouwd tot LIMA-vleesbotseparatoren voor de productie van conventioneel MSM/MDM-vlees.

Meer informatie: PIMENT nv

tel. +32 (0)11-232969

roger.america@piment.be

www.piment.be

www.lima-france.com